Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Body Proud Circuit

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Body Proud Circuit este o disciplina care se bazeaza in special pe antrenamentul in circuit care se realizeaza intr-un grup restrans de maxim 6 persoane deoarece se urmareste indeaproape un dozaj corespunzator al efortului de catre antrenor, precum si o executie cat mai corecta a exercitiilor.

In cadrul antrenamentului in circuit pot fi cuprinse o varietate de exercitii iar echipamentele care pot fi utilizate sunt variate. Se vor utiliza, gantere, corzi , mingi medicinale, aparate cu greutati precum si greutatea propriului corp. Acest tip de antrenament permite intervale scurte de odihna intre exercitii (intre 30 si 90 secunde) , astfel ca, exercitiile de forta sunt combinate cu beneficiile antrenamentului cardiovascular .

Un circuit poate fi conceput din 3 pana la 7-8 exercitii si se poate desfasura pe o durata de 30 pana la 60 minute. In functie de pregatirea fizica a fiecaruia, in acest timp puteti sa consumati in jur de 500-600 kcal . Acest tip de antrenament este destinat atat persoanelor sedentare precum si sportivilor de performanta astfel , in functie de exercitiile alese , se poate pune accentul dupa caz pe dezvoltarea fortei , vitezei ,rezistentei, fortei explozive si pe dezvoltarea capacitatii cardio-respiratorii.

In momentul inscrierii, cursantilor li se intocmesc asa numitele fise de Personal Traning care se completeaza la fiecare antrenament urmarindu-se gradarea progresiva a volumului si intensitatii antrenamentului in conditii de maxima securitate si eficienta in acelasi timp. La fiecare 20 de antrenamente se fac de asemenea masuratori antropometrice ale perimetrului toracelui, taliei, coapselor samd astfel urmarindu-se evolutia cursantului in timp, precum si tipul antrenamentului care i se potriveste cel mai bine urmarind maximizarea eficientei antrenamentului.

Acest tip de antrenament se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor precum si celor care vor sa slabeasca sau sa acumuleze masa musculara. Antrenamentul este personalizat pentru fiecare persoana in parte in functie de scopul si obiectivul propus. De exemplu, persoanele care vor sa slabeasca vor avea pauze mai mici intre seturi , repetari mai multe si evident greutati mai mici, iar cei care vor sa acumuleze masa musculara vor lucra cu greutati mai mari, pauze mai mici intre seturi si putine repetari.

In functie de cate zile poate ajunge cursantul intr-o saptamana ( numarul ideal de antrenamente fiind cuprins intre 3 si 5 ) acestuia i se intocmeste un program de antrenament, astfel incat acesta va lucra toate grupele musculare in saptamana respectiva, tinzand catre o dezvoltare cat mai armonioasa, simetrica si proportionala a intregului corp.

Effective by observing technique…
Adi Cocolin –Body Proud Circuit Teacher

Yogilates

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ce inseamna yogilates?

Yogilates e o noua metoda de antrenament care imbina elemente din Yoga si Pilates fiind un sistem unic de antrenament care vrea sa inglobeze atat remodelarea corporala cat si dezvoltarea si redobandirea calitatilor posturale.

Daca vrei sa iti conturezi corpul sau sa slabesti sau daca ai o durere cronica(exemplul cel mai elocvent fiind durerile de spate) contractura musculara sau dureri ligamentare Yogilates este antrenamentul pentru tine. Toata lumea poate deveni flexibila! Toti putem scapa de durerile de spate sau de incordarea musculara! ( flexibilitatea este de fapt un atribut pe care il pierdem cu timpul ,uite-te la copiii care se joaca pentru a te convinge!

Yogilates iti dezvolta atat flexibilitatea cat si proprioceptia si te face sa te simti mai bine in corpul tau, devenind mai relaxat.

Principiile metodei Yogilates:

Pornind de la Yoga care este privita ca fiind un mijloc de desavarsire atat fizica cat si spirituala asociata in primul rand cu practicarea asa-numitelor asana(pozitii) ajungem la Pilates care s-a nascut ca o metoda de control al mintii asupra muschilor mentinand balanta posturala naturala a organismului.

Respiratia

- act controlat de Yogilates este vitala in componenta fiecarei miscari realizand oxigenarea fiecarui muschi care lucreaza.Ea da posibilitatea asumarii pozitiei si desavarsirii ei.

Coordonarea psihomotorie este centrul in jurul caruia programul Yogilates graviteaza ,practicantul este determinat sa acorde atentie fiecarei miscari,imbunatatind controlul neuro-muscular.

Fluiditatea este componenta majora a acestui tip de antrenament,determinand o abordare diferita dar integrative fata de celelalte tipuri de antrenament,realizand o armonizare a mintii cu spiritul.

Yogilates este un antrenament cate te ajuta sa devii mai puternic,mai flexibil si mai armonios,mentinand sau imbunatatind starea de sanatate a sistemului musculoscheletal.

Define yourself
Codruta Pentiuc -Yogilates Instructor

Bodylastics Tone (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Este un program nou in care se realizeaza un complex de exercitii pentru slabit, care are scopul de a solicita si tonifia toate grupele musculare, utilizand pe langa miscarea fizica, coarda elastica si flexi-barul. Prin imbinarea acestor elemente, rezultatele pot fi duble sau chiar triple fata de un exercitiu normal. Iar efortul nu este foarte mare avand in vedere ca antrenamentul nu presupune combinatii complicate de pasi, astfel incat sa necesite cunostinte anterioare, desi exercitiile sunt foarte variate.

Aceasta clasa nu trebuie sa ne duca cu gandul la o abordare de marire a muschilor, ci la combinatii de exercitii care incurajeaza corpul sa lucreze integral. Desi este un antrenament in care folosim forme de rezistenta precum coarda elastica si flexi-barul, acestea ajuta la tonifierea si slefuirea armonioasa a musculaturii. Obiectivele noastre atunci cand incepem un program constant de exercitii nu trebuie sa se refere doar la a scapa de kilogramele in plus, ci si la a avea un corp frumos conturat.

Coarda elastica, tot mai recomandata de specialisti pentru a fi implementata in programele de aerobic, ne ofera o mare gama de exercitii usor de realizat si foarte benefice organismului. Aceasta banda ancorata intr-un punct fix sporeste nivelul de efort pe care trebuie sa-l depui pentru fiecare executie, te obliga sa mentii corpul in pozitie dreapta pe toata durata antrenamentului, astfel incat sa lucrezi muschi de care nici nu stiai ca exista.

Flexi-barul, cu origini in fizioterapia germana, este o descoperire importanta in domeniul fitnessului din ultimii ani. Aceasta bara flexibila, careia i se imprima o miscare vibratorie, este deosebit de eficienta, indiferent ca avem ca scop pierderea in greutate sau tonifierea muschilor. Prin utilizarea vibratiilor, ori de cate ori flexi-barul este agitat, toti muschii reactioneaza si incep sa lucreze – atat musculatura de suprafata, cat si cea profunda, care lucreaza numai ca raspuns la o forta din afara (in acest caz vibratiile). Dintre acestia foarte importanti sunt muschii posturali, care asigura o pozitie corecta a corpului. Flexi-barul este o piesa de echipament versatila, oferind o mare varietate de exercitii, care au ca tinta orice parte a corpului dorim sa imbunatatim, iar rezultatele care survin in urma utilizarii acestuia sunt mult mai rapide decat metodele conventionale. S-a demonstrat ca folosirea sa regulata ne scuteste de dureri musculare la gat, spate, solduri, ajuta in problemele cu articulatiile, imbunatateste postura corporala, ajuta in recuperarea dupa nastere, stimuleaza circulatia limfatica si ajuta la reducerea celulitei datorita vibratiilor.

Indiferent de obiectiv ( o conditie fizica mai buna sau reabilitarea in urma unor usoare leziuni), de nivelul de antrenament sau de varsta, flexi-barul este indicat.

Avantajele obtinute in urma unui antrenament Bodylastics Tone, efectuat bineinteles regulat, sunt numeroase:

Ofera rezistenta elastica, miscorand riscul de accidente.

Ofera rezistenta progresiva prin protejarea articulatiilor (intarirea ligamentelor de la articulatii, a tendoanelor musculare care invelesc articulatiile), aceasta implicand si relaxarea corpului in mod corect dupa antrenament.

Ajuta la mentinerea masei osoase, intarind oasele din tot corpul (risc scazut de osteoporoza).

Fiind un antrenament de rezistenta musculara favorizeaza dezvoltarea tesutului slab din corp, care consuma mai multa energie atat in stare activa, cat si in repaus, deci duce la o accelerare a metabolismului(grasimea se pierde mult mai usor in cazul celor care vor sa scada in greutate, previne depunerea in cazul celor care vor sa isi mentina greutatea). Imbunatateste echilibrul corporal, deficitar mai ales in cazul persoanelor in varsta.

Imbunatateste respectul de sine, contribuind atat la scaderea in greutate, cat si la modelarea unui corp zvelt.

Acest nou tip de antrenament, un mix intre miscarile traditionale si exercitiile cu banda elastica si flexi-bar, se desfasoara intr-o atmosfera placuta, este foarte eficient, cat si foarte distractiv , ofera un efect general de tonus, din cap pana in picioare, si mai multa vitalitate.

Tension Provides Flexibilitity!
Tudor Georgiana - BodyLastics Tone Trainer

Kettlebell Advantage (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Originare din Rusia, greutatile kettlebell erau folosite de atletii rusi pentru a-si dezvolta rezistenta. Ceea ce a inceput ca o metoda simpla de dezvoltare a fortei s-a dovedit a fi ceva mai mult. Nu numai cresterea fortei apare ca rezultat al antrenamentelor cu aceste greutati, ci si a andurantei, agilitatii si a echilibrului. Odata cu dezvoltatea acestei ramuri si pe continentul american, oamenii de stiinta au confirmat ceea ce legendarii atleti rusi stiau deja: exercitiile kettlebell sunt extrem de eficiente.

Un studiu recent a aratat ca 10 minute de exercitii folosind greutatile kettlebell efectuate intr-un ritm intens ard mai multe calorii decat 45 de minute de alergare pe banda. Printre multiplele avantaje se enumera:
 • cresterea fortei si a andurantei musculare, prin efectuarea unor exercitii ce presupun antrenarea corpului ca un tot unitar
 • datorita distribuirii greutatii, este necesar un efort suplimentar pentru echilibrare la efectuarea anumitor exercitii;acest efort angreneaza mai multi muschi stabilizatori, intarind astfel “verigile slabe”
 • multe exercitii dezvolta si intaresc zona lombara, maresc forta trenului superior si flexibilitatea umerilor, un avantaj in practicarea sporturilor de tip jiu-jitsu sau in ridicarea de greutati deasupra capului.
 • datorita manerului gros,exercitiile kettlebell necesita un efort constant pentru mentinerea prizei pe maner, dezvoltand astfel muschii antebratului; astfel veti beneficia de un avantaj la multe exercitii efectuate in sala de forta, avand un control mult mai bun al greutatilor
 • exercitiile cu ganterele kettlebell sunt dinamice, intense si efectuate intr-un ritm alert, constituie un efort cardio excelent, ducand la pierderea grasimii si cresterea agilitatii.
"A workout with balls"
Cristi Fekete - Kettlebell Advantage Trainer

Urban Warrior (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Antrenament eclectic, o combinatie atractiva intre aerobic, tae-bo, Capoeira, Kempo si antrenament cu greutati,care are ca scop principal castigarea formei fizice ,mentale si spirituale peste nivelul imediat. Intr-o ora de antrenament “se ard” cam 500 – 800 de calorii,comparativ cu 300 – 400 calorii pierdute in timpul unui antrenament clasic de aerobic. Acest „hibrid” imbunatateste echilibrul, coordonarea,mobilitatea, intareste musculatura si chiar sistemul osos.

Pe parcursul a 55 de minute de antrenament compus din mai multe tipuri de miscari (MUNAK) ca rotatii, circumductii ,elongatii si exercitii clasice realizate in cate doua-trei seturi progresive , fara pauza de detensionare (pentru a arde cat mai multe calorii si a avea un tonus muscular peste medie).Urban Warrior poate fi asemanat si cu exercitiile de arte martiale, si poate fi chiar un curs foarte bun de autoaparare. Exercitiile cu un grad mai mare de dificultate,care implica lovituri inalte de picior si sarituri, sunt caracterizate ca avand mare impact asupra consumului caloric .Urban Warrior este un antrenament cardiovascular, cand este practicat alaturi de un instructor care stie sa iti creasca intensitatea atunci cand e nevoie .Este benefic pentru circulatia sangvina, iti lucreaza intreaga musculatura a corpului prin adaugirea de greutati variabile cu care vei simtii fiecare lovitura de pumn sau picior angrenand musculatura pe zone, Stimuleaza producerea de endorfine (hormonul fericirii) ,maniera fiind te tip ezoteric modelandu-ti nu numai corpul dar si mintea. Multi oameni afirma ca dupa antrenament se simt plini de energie si detasati complet de rutina zilnica .De asemenea vei invata ce inseamna stravechea arta indiana a luptatorilor Pehluwani, folosind elemente neconventionale, cum ar fi batele de Indian Clubs, folosite inca din secolul XIX de atleti luptatori din Orient dar si campioni consacrati de MMA, suprimand astfel orice atac exterior prin stilul maestrilor orientali si abordare non-combat.

Programele de Urban Warrior vor aduna elementele artelor martiale precum Kempo ,Ninjutsu ,Ashihara raspunzand tuturor dorintelor tale in materie de lupta cu adversar imaginar si nu numai..

Safe angle fighting
Vali Florea - Urban Warrior Trainer

Functional Training & Interval Training (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Functional Training include exercitii care sunt foarte similare cu miscarile din viata de zi cu zi.

Antrenamentul este concentrat asupra intregului corp in loc sa fie concentrat doar pe o grupa de muschi. Beneficile sale sunt atat pentru sportivii de perfomanta, cat si pentru celelalte persoane care vor sa-si imbunatateasca starea de sanatate si pentru a preveni leziunile prin practicarea acestui tip de antrenament.

Functional Training imbunatateste coordonarea intre muschi si sistemul nervos avand un impact urias asupra activitatilor fizice cat si a vietii de zi cu zi.

Antrenamentele cuprind:
 • Exercitii pentru muschii truchiului (abdomen si spate) – Doar avand un truchi puternic ne putem imbunatatii postura corporala prevenind astfel accidentari ale spatelui.
  Exemple:
  • accidente ala spatelui cauzate de ridicarea anumitor obiecte grele.
  • persoanele care lucreaza multe ore la birou se plang de cele mai multe ori de dureri de spate.
 • Exercitii de pliometrie care dezvolta viteza de reactie. Exercitile sunt eficiente atunci cand muschiul este incarcat si contractat rapid pentru a creste forta si viteza de contractie musculara. Sunt doua tipuri de exercitii pliometrice:
  • pentru partea inferioara a corpului. Performantele in sporturile care implica sariturile, sprinturile si loviturile pot fi imbunatatite prin aceste exercitii. Ex: fotbal, atletism, baschet, rugby, karate, etc.
  • Pentru partea superioara a corpului. Exrecitii specifice sporturilor precum boxul, karate, fotbal (portari), baschet, tenis, golf, volei, etc.
 • Exercitii de stretching cu ajutorul carora se imbunatateste flexibilitate si reduc riscul de accidentare la nivelul articulatilor, muschilor si tendoanelor, reduc tensiunea si durerea musculara dupa efort, amelioreaza capacitatea de invatare si efectuare a miscarilor complexe, cresc capacitatea de relaxare fizica si mentala.
 • Exercitii cardio pentru imbunanatirea rezistentei la efort. Cand sistemul cardiovascular este intr-o stare buna de sanatate, chiar si cele mai grele sarcina de zi cu zi devin mai usore. Cu cat este mai mare capatitatea aerobica, cu atat va veti antrena mai mult, mai greu si veti arde mai multe calorii.
 • Exercitii de forta care includ exercitii efectuate doar cu greutatea corpului dar si exercitii cu gantere, kettlebells, benzi elastice, fitball, mingii medicinale, etc.
Interval Training

Antrenamentele pe intervale combina perioade scurte de antrenament, efectuate la un nivel ridicat de intensitate, cu perioade mai lente, de recuperare. Sportivii utilizeaza de ani de zile antrenamentele pe intervale pentru a-si imbunatatii perfomantele. Prin practicarea antrenamentelor pe intervale, care produc acid lactic in timpul efectuarii antrenamentelor, corpul se adapteaza si reuseste sa arda mult mai eficient acidul lactic. Asta inseamna ca sportivii se pot antrena la o intesitate mai mare pe o perioada mai lunga de timp inainte sa oboseasca.

Beneficiile antrenamentelor pe intervale sunt:
 • Cresterea rezistentei. Antrenamentele pe intervale antreneaza inima sa pompeze mai mult sange catre muschi ajutandu-i astfel sa extraga intr-un mod mai eficient oxigenul, facand celelalte programe de antrenament mai usor de manevrat.
 • Antrenamente mai eficiente. In 15-20 de minute de intervale se obtine ceea ce abia reusesc celelalte antrenamente cardio intr-o ora.
 • Imbunatateste utilizarea rezervelor de grasime si carbohidrati.
 • Datorita variatiilor de intensitate se reduce riscul de accidentari si suprasolictari atunci cand sunt efectuate alte tipuri de antrenamente.
 • Pierderea in greutate. Chiar si la intensitate moderata, antrenamentele pe intervale, pot arde mai multa grasime decat celelalte antrenamente cardio.
Tabata protocol

Tabata este probabil cel mai eficient si intens antrenament pe intervale desi dureaza numai 4 minute. Antrenamentul Tabata este un ciclu de 20 secunde de exercitii efectuate la intensitate maxima, urmat de 10 secunde de pauza, repetatandu-se acest ciclu de 8 ori pana se ajunge la cele 4 minute. Tabata poate fi efectuat intr-un numar variat de exercitii tinandu-se cont ca aceste exercitii trebuie sa utilizeze tot corpul sau cel putin grupele principale de muschi. Antrenamentele Tabata pot fi efectuate cu ajutorul halterelor, ganterelor, greutatilor kettlebell sau doar cu propria greutate.

Calisthenic exercises

Antrenamentele calistenice implica numeroase miscari simple, care sunt, in general, efectuate fara greutati sau alt echipament. Antrenamentele calistenice lucreaza, in primul rand, in regim anaerob, dar efectuate intr-un circuit pe intervale lucreaza si in regim aerob. Antrenamentele calistenice dezvolta forta, rezistenta, mobilitatea, echilibrul si coordonarea. Exemple de exercitii calistenice: genoflexiuni, flotari, tractiuni, abdomene, etc.

In concluzie, antrenamentele Functional Training va vor ajuta sa aveti o sanatate mai buna si rezultate multe mai bune in toate tipurile de activitati pe care le intrepindeti in fiecare zi.

Rock-up your body!
Stefan Mahalla - Functional Training Coach

Power Pump (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sistemul de "înregimentare" Power Pump dispune de atuuri ce preschimba activitatea fizica în dependenta, ca suport optim de functionare, si anume:
 • îmbina elementele fitnessului clasic, de tip bodybuilding (anaerob), adaugându-i proxim componentele activitatii de tip aerob;
 • genereaza o conversie metabolica de exceptie;
 • se practica pe o scala mare de subiecti, femei si barbati, apti din punct de vedere fiziologic si biomecanic.
 • stimuleaza prin fondul ambiental, de muzica si lumini, creat într-o maniera declansatoare si incandescenta, ce elimina în mare parte stresul rezidual imanent efortului fizic;
Acum sa le luam pe rând:
 1. Se cunosc asadar avantajele antrenamentului clasic cu greutati, înca din timpuri imemoriale, când Hipocrat formula aceasta problema într-un adagiu: "Numai folosind un lucru, acesta se dezvolta, iar nefolosindu-l, acesta îsi pierde functia" Cam asta se întampla si cu cel mai activ tesut metabolic din organism, numit masa musculara. Este necesar a fi capacitata cât mai des cu putinta, mentinând într-o forma neinvaziva cuantumul de efort, tinând cont de parametrul odihnei cât si al supracompensarii. Activitatea de tip aerob, în schimb, contine de asemenea, o pondere majora în dezvoltarea si mentinerea organismului la un nivel standard de functionare, una din principalele consecinte fiind cresterea debitului cardiac de repaus. Persoanele antrenate astfel dispun de o frecventa cardiaca în repaus mai scazuta.

  De asemenea, capacitatea de extractie a oxigenului din sange este mai mare, permitând astfel un schimb de nutrienti si dioxid de carbon, pe de o parte si drenarea produsilor reziduali pe de alta parte. Coabitând cele doua activitati (aerob/anaerob) în sistemul unic de antrenament Power Pump, vom dezvolta multilateral anduranta, consumul maxim de oxigen (vo2max), masa musculara în functie de obiectiv (hipertrofie sau tonifiere), cât si rata metabolica de repaus (BMR).
 2. Cresterea ratei metabolice de repaus, atât la femei cât si la barbati, devine dezideratul prim în ecuatia unui raport ideal greutate/înaltime. Ea este factorul determinant în suma proceselor biochimice, denumite anabolism (asimilare) si catabolism (depletie). Rata conversiei, ca numar de calorii, reprezinta aspectul major de care trebuie sa tinem cont, atunci când vrem sa crestem sau sa scadem în greutate. Prin sistemul unic de antrenament Power Pump, capatam o eficientizare a consumului caloric, ce emerge lucrului mecanic si mentinem rata metabolica ridicata timp de 48 de ore de la încetarea efortului.
 3. Orele de Power Pump se desfasoara într-o atmosfera declansatoare si incandescenta, totul fiind acompaniat de efecte de lumini, muzica (aleasa cu grija de instructor, corelata exercitiilor) si coregrafie. Miscarile sunt în mare parte compuse, alcatuite nu aleator si pe grupe de muschi, accentul fiind pus în special pe executia corecta. De asemenea, combinam si elemente de stretching (elongatii) la finele fiecarui antrenament.
Pushing the envelope!
Alexandru Dinescu - Power Pump Trainer

Equinox Dancing (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Equinox este o noua disciplina ce imbina utilul cu placutul. Stim cu totii ca dansul este o metoda de a intra in forma foarte eficienta, iar fiecaruia ii place sa danseze fie in public, fie in intimitatea sa. Atunci de ce sa nu dansam, sa ne tonifiem corpul si in acelasi timp sa invatam diferite stiluri de dans incepand de la hip-hop, rnb si terminand cu stiluri de dans incendiare pe ritmuri latino ,indian punjab. Astfel, luand parte la cursurile de EQUINOX veti avea parte de toate aceste beneficii.

Equinox Dancing este o disciplina ce ne ajuta sa ne relaxam si sa ne destindem dupa o zi sau o saptamana de munca, stres si suparari.

Equinox Dancing imbina placerea dansului cu invatarea unor coregrafii ce pot fi dansate oriunde. Aceasta disciplina se desfasoara pe o gama variata de stiluri muzicale incepand cu ritmuri latino, rnb, dans capoeira, orientale, indian punjab si multe altele. Durata unei sedinte de Equinox Dancing este de 55 de minute pline de energie, savoare si placerea dansului care ne invalui pe toti. Fiecare ora alocata acestei discipline va fi diferita invatandu-se mereu miscari si pasi noi de la cei mai simpli pana la cei mai complicati.

Cum se desfasoara orele de curs?

Pentru inceput vor exista anumite ore in care se vor preda pasii, urmand ca apoi, pe baza pasilor invatati, sa creem anumite coregrafii simple la inceput si, cu timpul, din ce in ce mai dificile. Ca scop final avem crearea unui complex ce foloseste toate stilurile de dans pe parcursul unei ore pline de energie, miscare si dinamism.

Va asteptam in pasi de dans la Equinox Dancing!

Exhaust your own rhythm...
Melinda Fekete - Equinox Dancer


Hula Hoop & Rebound (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ce ar trebui sa stim despre antrenamentul Hula Hoop & Rebound?

Este un tip de miscare dedicat in special copiilor. Poate fi inceput la varste prescolare, cam de pe la 5 ani. De ce este dedicat in special lor? Pentru ca este o modalitate de a-i atrage la miscare si in acelasi timp sa para ca ar fi o joaca, astfel incat, cei care sunt peste greutatea normala sa poata arde caloriile,sa isi epuizeze energia debordanta ,iar cei care au probleme locomotorii sa-si imbunatateasca coordonarea si indemanarea, toate acestea la un loc imbunatatind flexibilitatea si dezvoltarea musculaturii abdominale, a musculaturii picioarelor, a bratelor si a spatelui. Acest gen de antrenament este dedicat si adultilor, antrenament ce combina distractia cu miscarea, iar ca rezultate vom obtine o imbunatatire a conditiei fizice, a tonusului muscular, fizic si psihic, deci o buna stare de sanatate.

Despre Trambulinele de Reebound am putea spune ca se adreseaza tuturor persoanelor, de la mic la mare, indiferent de categoriile de varsta, sex, greutate sau inaltime. Acest antrenament foloseste in ansamblul lui, exercitii cu calitati terapeutice, in acelasi timp este un mijloc de detoxifiere si stimuleaza sistemul limfatic, creste sistemul imunitar, ajuta la imbunatatirea flexibilitatii articulare, in timp ce corpul isi modifica forma intr-un mod armonios.

Twriling the toys around you...
Ioana Taras Hula Hoop & Rebound Performer

Armwrestling Array (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Armwrestling-ul este unul dintre cele mai vechi sporturi cunoscute.

Relativ usor de inteles, fara implicarea unor sume mari de bani pentru a fi practicat in conditii neprofesioniste, armwrestling-ul este printre cele mai expansive sporturi.
Armwrestling-ul a început ca o joacă, de fapt încadrarea sa ar fi undeva în physical-skill games (jocuri care testează mai mult corpul uman decât creierul, desi uneori este se cere si o gândire strategică).

Incadrarea armwrestling-ului este în categoria sporturilor de luptă (combat or combative sport), adică este un sport competitiv de contact unde doi combatanti luptă unul contra altuia folosind anumite reguli de angajament.
Specific în armwrestling este testarea fortei prin lupta individuală a bratelor combatantilor, prinse într-o priză specifică, până la imobilizarea bratului advers , într-o pozitie câstigătoare.
Este evident că este nevoie de o pregătire fizică multiplă, specifică pentru acest gen de înfruntare, pregătire care presupune multe ore de antrenamente, neînsemnând neapărat că cei care se antrenează pentru armwrestling concurează în competitii organizate, ci fac asta ca si parte a rutinei lor de fitness.

In armwrestling exista trei stiluri de lupta: top roll, hook si push.
 • Stilul top roll ii avantajeaza pe cei cu incheietura si degete puternice. Prin acest stil luptatorul exercita presiune asupra degetelor si incheieturii adversarului si se urmareste deschiderea unghiului dintre bratul si antebretul adversarului.
 • Stilul hook ii avantajeaza pe cei care au o forta mai mare in biceps si sunt dezavantajati de incheietura si degete slabe. In general este un stil mai lent care necesita o rezistenta musculara dezvoltata.
 • Push-ul este o tehnica de forta care trebuie executat cu mare atentie deoarece te poti accidenta isor datorita presiunii exercitata asupra cotului. Este un stil greu de invatat si antrenat dar o data stapanit poate devenii o arma periculoasa intr-un meci de armwrestling.
Metode de antrenament.

Armwrestling-ul este un sport complex pentru care exista numeroase modalitati de a te antrena, insa cele mai importante modalitati le reprezinta antrenamentul la masa de armwrestling cu parteneri si antrenamentul in sala de forta cu greutati. Recomand incepatorilor un antrenament pe saptamana la masa de armwrestling si 2-3 antrenamente in sala de forta. In sala de forta principalele grupe musculare care trebuies antrenat sunt bratele si spatele si se pot folosii diferite exercitii cu greutati libere cat si cu scripeti .

Inainte de fiecare antrenament este necesara o incalzire a articulatiilor pentru a prevenii accidentarile si la fel de importanta este o alimentatie sanatoasa bazata pe carbohidrati, proteine, vitamine si minerale.

Ready to be arm-wrestled?
Alin Cuemjiev – Armwrestling Array Sparring

Alexander Technique (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ce este Tehnica Alexander?

Tehnica Alexander este un procedeu care combină conceptul de educaţie şi de coordonare a conştiinţei cu activităţile musculare pentru îmbunătăţirea comportamentului postural.

Sub supravegherea instructorului, poţi învăţa să îţi controlezi în mod conştient, facil, activitatea tonic musculară, concomitent cu coordonarea orientării temporo-spaţiale a mişcării. În acelaşi timp, tehnica Alexander urmăreşte corectarea obişnuinţelor posturale defectuoase.

Odată cu însuşirea în timp a procedeului, tehnica îţi va permite coordonarea automată posturală, tradusă la nivel personal ca o conştientizare a mişcărilor şi a efectelor acestora asupra organismului, în general, şi a masei musculare, în particular.

Cum se procedează?

Lecţiile sunt concepute pentru a-ţi îmbunătăţi abilităţile şi pentru a te ajuta să îţi depăşeşti limitele în ceea ce priveşte mişcarea şi respiraţia corectă, astfel încât activităţile asociate acestei tehnici vor deveni parte din ritualul zilnic.

Tehnica este de obicei realizată în sistemul "one to one" (instructor – elev) şi are la bază un sistem unic, eficient, de mişcări delicate, libere. Exerciţiile se pot realiza şi în sesiuni de grup, prin tehnici de experimentare şi de observare.

În timpul lecţiei instructorul va observa mişcările şi comportamentul postural, dar şi obiceiurile de respiraţie, ajutându-se în acelaşi timp de mâini prin efectuarea unor mişcări uşoare de-a lungul spatelui, umerilor şi gâtului. Păstrând permanent contactul direct cu corpul tău, instructorul te va ghida pentru a elibera tensiunea musculară.

În acest timp, pentru o evaluare cât mai corectă, vei realiza câteva exerciţii simple, cum ar fi aşezatul şi ridicatul de pe scaun sau variante de mers.

Împreună cu instructorul tău, după mai multe sesiuni de exerciţii, vei putea să identifici singur procesele de gândire şi tensiunile provocate de activităţile cotidiene. Vei reuşi astfel să îţi dezvolţi abilitatea de a face propriile descoperi legate de comportamentul postural şi de mişcările musculare, inclusiv efectele pozitive şi negative ale acestora asupra sănătăţii tale fizice şi mentale.

De ce să aleg Tehnica Alexander?

Tehnica Alexander nu implică durere sau exerciţii fizice agresive, dar are avantajul de a vă ajuta să vă eliberaţi de tensiune şi posturile vicioase din timpul activităților cotidiene sau cele profesionale în ritmul potrivit stării tale de spirit. Nu este nevoie de echipament special, hainele pe care le porţi în mod obişnuit sunt de ajuns, astfel încât să te simţi cât mai confortabil.

Linia de tehnici se stabileşte individualizat, pe baza propriilor răspusuri corporale decodate de specialist. Abordarea individualizată este concepută pentru a dezvolta competenţe pe tot parcursul vieţii care te vor ajuta să recunoşti, să înţelegi şi să eviţi obiceiuri proaste care afectează comportamentul postural şi coordonarea neuromusculară.

Tehnica presupune doar mişcări uşoare, non-manipulative, fără un efort fizic. Este o metodă eficace de a te elibera de stresul zilnic, durerile de spate sau anxietate.

Ce beneficii îmi aduce?

Printre beneficiile câştigate prin exerciţiile Alexander amintim:

 • eliberarea de durerile asociate sistemului musculo-ligamentar, inclusiv dureri de spate cronice, de gât şi de umăr
 • obţinerea unei aliniament corporal corect, fără efort susţinut
 • obţinerea unor mişcări uşoare, graţioase, bine coordonate
 • rezistenţă la stres, calm interior şi încredere în sine
 • rezultate mult mai bune în activităţile cotidiene, profesionale, dar și cele legate de sport

Despre iniţiatorul Tehnicii Alexander

La sfîrșitul secolului XIX, un actor australian, Frederick Matthias Alexander, a pus bazele acestei tehnici, care astăzi îi poartă numele, încercând să-şi rezolve probleme cu vocea. Frederick Matthias Alexander a observat că activitatea tonic musculară, percepţia kinestezică şi răspunsul la stilmulii contextuali sunt fundamental interconectaţi cu aspecte care ţin de individ. Australianul a remarcat că răspunsurile automate la stimuli pot deveni obişnuință şi pot duce la adaptări pe termen lung a activităţii musculare tonice care pot avea efecte negative prin reducerea acurateţei percepţiei kinestezice şi probleme de natură psihofizice, cum ar fi tulburările de anxietate şi dureri de spate.

Tehnica lui Frederick Matthias Alexander propune "rescrierea" acestor adaptări, prin "folosirea de sine", pentru eliminarea problemelor kinestezice şi psihofizice.

The Use of the Self
Alexandru Tudose -Alexander Technique Therapist

White Collar Boxing (sus)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Mitul controlului

Traim intr-o lume „alba”, unde mitul etic primar (am putea sa-i spunem, datorita ipocriziei inerente, minciuna etica principala) nu este atat lipsa violentei cat disimularea ei.

Seful te acuza ca tipi sau ca ai comportamente necontrolate dar, cu zambetul pe buze, iti fura munca (adica o plateste prost). Partenerul de afaceri iti spune cu o fata calma ca nu intelege de ce esti nervos dupa ce ti-a dat o cogeamite teapa. Trebuie sa fii calm in trafic cu tacticosul care umbla intentionat cu 5 km/h pe singurul culoar unde ai putea si tu sa te grabesti, cu profesoara de la masterat care iti spune pe un ton intepat ce importanta este materia ei (de fapt a primit un curs-sinecura pentru ca e pila cuiva...), chiar si cu boschetarul care, daca nu-i dai doi lei, iti „sterge” parbrizul cu o carpa plina de zoaie si motorina. Daca totusi ii dai cei doi lei, are una numai cu zoaie. Daca te imbranceste un golan dintr-o etnie „de culoare” si scapi la nervi „bai idiotule”, e inutil sa protestezi ca ti-a rupt hainele sau chiar o mana. Se va interpreta ca nu l-ai facut pe el idiot, ci etnia lui, si, daca prinde momentul si agita lucrurile „cum trebuie”, poate te alegi si cu o amenda. Minciuna celor care promoveaza acest torent de constrangeri este ca ele, aplicate, vezi-Doamne, „cum trebuie”, ar duce la o lume mai buna, mai dreapta si, mai ales, pasnica. In realitate constrangerile in exces nu au nimic de-a face cu o lume mai pasnica. Ele reprezinta teama fata de noutate, obsesia ca viitorul trebuie sa repete numai partile bune ale trecutului, frica de a face fata raului asa cum este si minciuna ca o situatie neconvenabila poate fi „dreasa”, asa incat sa devina mai usor de inghitit pentru toti. Si majoritatea situatiilor acestea mai ascund ceva: te afli la capatul lor prost. Ele sunt usor de inghitit, pana la urma... pentru altii.

SI FOARTE CINSTIT, ITI VINE SA URLI, SA PROPUI REINTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA SAU CEL PUTIN A PEDEPSELOR CORPORALE SEVERE, CA IN SOCIETATILE MAI PRIMITIVE.

Mitul drenajului

Exista sali de arte martiale sau de discipline de lupta sportive care spun de cand exista ca acolo inveti sa descarci adrenalina, sa te simti impacat, sa cunosti filosofii care te ajuta sa devii bun, zambitor, detasat. Cu tot respectul fata de efortul uneori impresionant si intelepciunea uneori cu adevarat profunda, aplicate la situatia descrisa mai sus, ele reprezinta echivalentul anestezierii unui membru bolnav. Desigur, poti deveni mai bun la bataie intr-o sala si poti din cauza aceasta sa faci fata mai bine unor situatii. Dar nu mai suntem decat foarte rar in situatia in care bataia in sine sa mai fie o solutie, iar cat priveste filosofia, daca singurul ei efect este ca inghiti mai bine ceea ce altfel are gust rau, atunci, pana la urma, ea nu te ajuta decat sa devii o victima mai docila.

Functia "lupta" este o functie naturala...

Dar, spre deosebire de alte specii, oamenii au capacitatea de a gandi, planifica tactic si strategic si de a da un sens atat victoriei dincolo de profitul imediat, si chiar si unei infrangeri, altul decat "taci si rabda".

Suntem fiinte pasnice, dar mult deasupra situatiei simple in care pacea se atinge printr-un simplu joc unde se constata cine e cel puternic si cine e cel care trebuie sa se resemneze. Jocurile de razboi nu sunt razboi si pentru cei mai multi nu vor ajunge niciodata, ci antrenamente pentru situatii conflictuale inevitabile care, daca sunt intr-adevar inteligente, sa ofere cat mai multe optiuni.

Tehnica presupune doar mişcări uşoare, non-manipulative, fără un efort fizic. Este o metodă eficace de a te elibera de stresul zilnic, durerile de spate sau anxietate.

Violenta nu este neaparat o situatie dura fizic ci momentul cand un om cu moralitate discutabila incearca sa imputineze gradele de libertate ale semenilor in mod arbitrar.

Sporturile martiale moderne au la baza o filosofie a distractiei prin lupta (entertainment) sau o logica militara (sunt antrenamente complementare pentru cei ale caror profesii au expunere inevitabila la violenta). Exista insa oricand posibilitatea ca situatiile complexe derivate dintr-o confruntare sa fie transformate in lectii de comportament. Capacitatea de a gestiona o situatie care evolueaza rapid si unde o eroare poate aduce un dezavantaj nu este intotdeauna ceva innascut. De cele mai multe ori, chiar cand se grefeaza pe un talent nativ real, decizia buna este rezultatul autoeducarii.

Ce inveti la White Collar Boxing?

Gestiunea starii neplacute adusa de constrangere

Toate salile de lupte au de-a face cu educarea pentru un anume nivel de disconfort. Putine sali educa pentru disconfort ca fiind altceva decat simpla tenacitate ci capacitatea de a alege corect „momentul rabdarii si momentul luptei”. Scolile ruse de arte martiale spun ca o lupta seamana cu o haituiala intre o pasarica si o pisica, dar, la oameni, situatia de a fi pasare sau felina se schimba de multe ori de la o tabara la alta. Chiar si cel mai puternic adversar are un moment de slabiciune. In alte modele se spune ca agresiunea se aseamana cu faimosul joc „foarfece, hartie, piatra”. Abia cu asemenea intelegere in minte putem sti de ce este necesara rabdarea – si anume, nu pentru a fi un cetatean model care a inghitit cuminte eticheta de fraier, ci pentru ca momentul bun nu a sosit, sau trebuie asteptat urmatorul.

Sa imaginam un lucru simplu. Trebuie sa stati pe scaun o ora fara a face nimic, intr-un loc neconfortabil. Evident, senzatia rezultata este dezagreabila. Sa adaugam un singur element: asteptam acolo sosirea persoanei iubite si va urma cererea in casatorie. Evident, tot tabloul se schimba si, peste ani, poate ne vom aduce aminte cu o umbra de umor „am stat in locul ala neplacut ca sa-ti cer mana”. Singurul lucru care mai trebuie adaugat este: orice alta stare neplacuta poate fi rabdata la fel pentru miza „casatoriei” cu o oportunitate excelenta. Trebuie numai traite situatiile si schimbate motivatiile!

Codul razboinicului

Pe peretii salilor martiale cu parfum oriental stau de obicei principii nobile, uneori scrise cu caractere glifice. In realitate, si la natiunile orientale si la noi, codul razboinicului prescria morala numai cand invatacelul dobandea intelepciunea...

Un betiv a intrat intr-o carciuma si a identificat acolo un luptator cunoscut. Provocandu-l, i-a zis: „Cutare, toti spun ca te bati bine dar eu cred ca esti un fraier. Ce-ai putea sa faci tu asa pirpiriu ca sa ma impiedici sa fac scandal, sau chiar sa altoiesc pe cativa, asa incat seful tau sa-mi plateasca taxa de protectie sa nu vatam clientii... si mai zice lumea ca esti paznic...” Luptatorul i-a raspuns „Desigur, sunt mult mai slab decat tine, dar stiu cateva trucuri excelente de strategie, de exemplu, daca ai iesi din carciuma, chiar cu usa deschisa, nu ai mai putea intra la loc”. „Cine, eu?”, protesta golanul, si iesi din carciuma, pregatindu-se de o reintrare in forta. La care paznicul, inchizand usa, a adaugat zambind: „Vezi, acum nu mai poti face rau clientilor, si afara o sa am eu grija sa-ti arat ce stiu.”

O doamna „bine” care facuse ceva antrenamente de arte martiale dar si ceva studii la „codul razboinicului” a fost acostata de trei insi cu intentia clara de a o viola. Intelegand ca o confruntare „pe bune” era fara nicio sansa, doamna a ochit o balta cu noroi si, tavalindu-se din cap pana in picioare in ea, a zis „acum sunt spalata si parfumata asa cum va place”. A scapat cu cateva imbranceli...

Ritmul adrenalinei

Se zice ca trebuie sa te antrenezi cu profesionisti dar putina lume intelege de ce. Capacitatile de lupta sau talentul nativ nu sunt boli contagioase si nu se iau. Un amator nu va avea niciodata disponibilul de timp si nici resursele fizice sa atinga parametrii de performanta ai unui „pro”, nemaivorbind ca nu-si va permite sa aplice acel nivel de brutalitate intr-un conflict.

In realitate, un profesionist este versat sa recunoasca nu neaparat o tehnica (tehnicile combative sunt oricum cunoscute ca identitate cel putin majoritatii practicantilor) ci o succesiune de momente si situatii. De exemplu, o descarcare de adrenalina are o „marja” de cam 30 de secunde, dupa care efectul ei scade drastic. Daca situatia are ca „motor” adrenalina, este uneori util sa identificam nu un punct slab, ci modalitatea de a temporiza 30 de secunde, pentru a aborda oponentul epuizat „pe gol” de propria lui rabufnire...

Morala

Exista morala la razboi? Pragmaticii spun intotdeana ca singura morala este "mai bine sa planga maica-sa". Uneori, din pacate, iese si asa, dar, intrucat razboaiele sunt din fericire rare, morala situatiilor obisnuite este de a nu le transfoma in razboi, sau, cand exista conflict, sa fie posibila atenuarea lui pana la minimul posibil. Antrenamentele dure nu au ca scop educarea "tariei" (este mitologic ca poti fi tare intr-o situatie cand si cel mai bun atlet poate fi incapacitat) ci intelegerea exacta a dozarii. Nu putem atenua violenta sau duritatea cuiva pana nu am trait intensitati similare. Odata traite si intelese, devine valid principiul "sufera in sala ca sa nu suferi in confruntare"...

The Real Fight Club ....
Dr Alexandru Amarfei - White Collar Boxing Dojo

        Yogilates

        Bodylastics Tone

        Kettlebell Advantage

        Urban Warrior

        Functional Training &
          Interval Training

        Power Pump

        Body Proud Circuit

        Equinox Dancing

        Hula Hoop & Rebound

        Armwrestling Array

        Alexander Technique

        White Collar Boxing